Docu van Boef gezien? Mis deze vijf hiphop documentaires niet!

Dat de documentaire van Boef op Videoland hard ging is een understatement. Boef vertelde voor het eerst openhartig over zijn persoonlijke leven en zijn carrière. Daarmee verbrak hij nog eens enkele records en wist hij nog meer begrip voor zijn ambitie te creëren onder zijn fans. Maar Boef is niet de enige met een snoeiharde docu. Jij hebt tijd over tijdens de crisis? Check dan vooral deze docu’s en films eens. 

1. Bizzey (2019)

De driedelige serie over Bizzey is eveneens op Videoland te vinden. Rauw, intiem en gewoon heel dope. Verplicht checken dus!

2. Wu Tang Clan Of Mics And Men (2019)

De Showtime documentaireserie over Wu Tang Clan mag in deze lijst niet ontbreken. Harde old skool tracks en een traktatie met vier geweldige afleveringen. Wu Tang Clan Ain’t Nothing To Fuck With.

3. Travis Scott – Look Mom I Can Fly (2019)

Even terug naar de eenentwintigste eeuw. De laatste jaren zijn van Travis Scott, laten we eerlijk zijn. En natuurlijk; Netflix got your back.

4. Made in America (2013)

Ooit gehoord van het Budweiser Made in America Festival? Het werd mede georganiseerd door niemand minder dan Jay-Z. En jazeker, daar is een docu over gemaakt.

5.  Ronnie Flex – Alleen met Iedereen (2017)

Gewoon online gratis nog even kijken, dat maakt het wel heel makkelijk. Technisch gezien niet een zo grootschalige docu als de hierboven genoemde films maar de NPO weet met zijn 3Doc een aardige blik in de wereld van Ronnie Flex geven.

Bonus: Geen docu’s maar biografieën die niet mogen ontbreken.

6.  Straight Outta Compton (2015)

We gaan even de Atlantische Oceaan over, om precies te zijn richting Compton, een van de ruigste buurten van LA, officieel een stad op zichzelf. Een stad waar je onder andere Dr. Dre, Ice Cube (voor hij kinderfilms ging maken) en Eazy E tegen kwam in de jaren negentig. In plaats van een pure documentaire is Straight Outta Compton meer een biografie, eentje die je niet mag missen.

7. All Eyez On Me (2017)

Niet zo goed als Straight Outta Compton maar als je van de West Coast naar de East Coast wilt dan moet je All Eyez On Me echt even checken. Leer meer over Tupac, eigenlijk gewoon veplichte kost dus.

8. Notorious (2009)

Als er een man is die niet mag ontbreken in een lijst met legendes dan is het The Notorious B.I.G! Dit is geen docu maar een biografie die je relaxed tijdens een avondje bankhangen kunt checken, zeker doen!

Wacht, jij bent een van de weinigen die de Boef docu nog niet gezien hebben? Haast je dan eerst richting de bank om een inhaalslag te maken.